Hvem passer ridning for?

Mange tror at ridning og hesteinteresse er noe som er forbeholdt unge jenter, men dette stemmer ikke, og er bare en myte. Det er likevel ikke til å legge skjul på at mange først får øynene opp for hest i barndommen eller i tenårene. Dersom du er godt voksen og vurderer å begynne på ridning, er det likevel ikke for sent. Du kan lære å ri så lenge kroppen tillater det. I denne guiden skal vi se nærmere på hva hvilke egenskaper du bør ha om du skal ri på hest.

Du må være tålmodig

Det å lære å ri er ikke noe som skjer over natten, og du bør derfor ha en god porsjon tålmodighet når du skal lære å ri. Det er ikke alltid hesten gjør som du vil, og det tar tid å bli godt kjent med en hest. Så dersom du er en veldig rastløs person uten tålmodighet, bør kanskje ikke ridning være førstevalget ditt. Lær hesten å kjenne, og du vil oppdage at det blir lettere å trene sammen med den i det lange løp. Dette er helt grunnleggende!

Du bør like dyr

Dette sier kanskje seg selv, men du bør aller helst like dyr dersom du skal begynne på ridning. Dersom du er interessert i hest fra før er dette en god egenskap du kan ta med deg videre, og du vil da lettere kunne se om hesten har det bra, og vite når hesten trenger en pause hvis dere har trent lenge. For deg som er hesteinteressert kommer kanskje ridningen helt naturlig, mens for dem som ikke har kunnskap om hest kan treningen ta litt mer tid. Ha respekt for hesten!

Du bør ikke være for tung

En hest er svært sterk og kan bære tung last over lang tid. Det er imidlertid dessverre slik at hesteryggen ikke er laget av stål, og den kan derfor ta skade om du veier mye. Dersom du er stor bør du finne en stor hest å ri på, heller enn en liten ponni. Det er selvfølgelig også mulig å slanke seg slik at det blir lettere å finne en hest som tåler vekten din. Snakk med de på ridesenteret – sammen kan dere finne en hest som passer deg og vekten din.

Du må være konsekvent

På samme måte som med barn eller hunder, bør du være konsekvent når du skal lære opp en hest eller gi den instrukser. Når du rir på en hest er det flere ulike kommandoer du gir til hesten underveis, som forteller hesten om den skal stoppe, trave, galoppere eller svinge. Pass på at du ikke gir hesten forvirrende beskjeder eller instrukser. Da vil du merke at det blir mye lettere å kommunisere med hesten du rir på, og ridningen vil bli langt hyggeligere. Vær streng, men samtidig kjærlig og snill med dyret.

Oppsummering

De fleste kan ri på hest dersom visse kriterier er på plass. Det viktigste er å ha tålmodighet, like dyr, ikke veie for mye for hesten du sitter på, samt at du bør være konsekvent når du gir instrukser til hesten. Ellers er ridning noe både unge og gamle kan få glede av, enten det er snakk om jenter, gutter, kvinner eller menn. Å ri på hest er hyggelig, lærerikt og utfordrende, men absolutt ingen umulighet for folk flest. Vi ønsker deg lykke til på hesteryggen, og krysser fingrene for at du har egenskapene som trengs.

ID: pws_NOInnovation_Labs_-_Joel_Lagerlov1c6Bs

Myrkdalen Hestesenter: Opplev bane og fjellridning i sommersesongen

Myrkdalen Hestesenter – et familievennlig hestesenter som ønsker alle velkommen!

Myrkdalen Hestesenter

Sommeren trenger ikke bare å gå til sol, strand og bading. Ridning er en flott aktivitet å drive med på sommeren, og dette kan gjøres hos Myrkdalen Hestesenter. Myrkdalen Hestesenter er et familiedrevet hestesenter hvor det er en mor og hennes to døtre som står for driften. De har til sammen både utdanning og god erfaring innen hestefaget og kan tilby ulike aktiviteter og typer ridning på hestesenteret. Aktivitetene settes opp for folk i alle aldre, så det er en fin mulighet til å ta med seg hele familien på fellesaktiviteter.

Hestesenter med mye kunnskap

Det er Toril som står for eierskap og drift av Myrkdalen Hestesenter. Hun har drevet hestesenteret i over 20 år, og de siste årene har døtrene hennes også blitt en del av den daglige driften. De har til sammen mye god erfaring innen hest og ridning, og kan derfor tilby ulike aktiviteter for folk i alle aldre. De har blant annet fagbrev i hestefag, erfaring med terapiridning på Beitostølen og hestekunnskapseksamen tatt ved Norsk Hestesenter. Driften av senteret i over 20 år har også bidratt til mye god erfaring innen hest.

Ulike aktiviteter – noe for enhver

Myrkdalen Hestesenter har ulike aktiviteter å tilby. Når det gjelder ridning kan besøkende benytte seg av enkle ridetimer, ridekurs som holdes på våren og høsten samt turridning. De er også åpne for å ta imot egne ønsker fra besøkende. De setter også opp ulike turer med hest og slede eller vogn. Dette settes opp etter avtale med hestesenteret og kan settes opp med eller uten servering. Ønsker du å tilbringe mer tid på hestesenteret settes det også opp helgekurs og rideleir flere ganger i løpet av sesongen. Les videre for mer info eller kontakt hestesenteret.

Kurs og rideleir

Hestesenteret setter opp helgekurs i løpet av sesongen. Helgekurset krever påmelding og dette gjøres ved å kontakte hestesenteret. Kursets innhold dekker alle sider ved stell og bruk av hest. Som deltaker på kurset vil du få mulighet til masse ridning i tillegg til daglig hestestell. Rideleiren er satt opp i flere uker i løpet av sommeren og går fra søndager til fredager. Det er plass til mellom 10 og 15 deltagere per uke, hvor én av ukene er forbeholdt som ungdomsleir. Alle er velkomne til rideleir, men det er som oftest deltagere i alderen 8 til 15 år.

Hestene på Myrkdalen Hestesenter

Myrkdalen Hestesenter har hester av ulike raser og størrelser. Det er de samme hestene som kommer tilbake til hestesenteret hver sesong og de er godt vant med området. Det som kjennetegner hestene der er at de har godt gemytt og trives med både to og firebeinte venner rundt seg. Fjell-Lina er en shetlandsponni som betegnes som liten, rampete og søt. Fjellglede er en dartmoorponni som er en ganske sjelden rase i Norge. Hun betegnes som en langbeint og elegant ung dame. Fjellrapp er av kaldblodig rase og regnes som sjefen i hesteflokken.

Priser og åpningstider

Det er ulike priser satt til de ulike aktivitetene på hestesenteret. Med ridning starter prisene på 50 kroner for to runder og går opptil 650 kroner for to timer. Dagsturer er satt til en pris på 1 200 kroner. Helgekurs for barn koster 2 000 kroner og går fra fredag til søndag. En rideleir som går fra søndag til fredag, flere uker i løpet av sommeren, koster 4 000 kroner. Ønsker du å melde deg på et ridekurs koster det 1 200 kroner for 5×1 time eller 2 000 kr for 5×1,5 timer. Nyt sommeren på Myrkdalen Hestesenter!