Alt om hest, ridning, stell og konkurranser!

Hesten er et vakkert dyr, og vi mennesker har hatt hest som nyttedyr i flere tusen år. I dag er hesten mer enn bare et nyttedyr som brukes til frakt og transport. For mange er hesten som et familiemedlem, noe som ikke er så rart i og med at en hest ofte blir 30 år. Det å eie en hest er dyrt, men noe mange drømmer om. Det er heldigvis også mulig å ha daglig kontakt med hest uten å eie en selv, for eksempel på rideklubber og lignende.

Hvem er denne siden for?

Jostedal-horseguiding.no er beregnet på alle som elsker hest eller vil lære mer om det vakre dyret! På denne siden kan du lære mer om stell av hest, konkurranser hvor du og hesten din kan delta, avl, populære hesteraser i Norge, om det å ri på hest og om hvem ridning passer for. I tillegg ser vi nærmere på noen populære heste- og ridesentre, som Sætregården, Torp Ridesenter og Myrkdalen hestesenter. Vi dekker det meste som har med hest og ridning å gjøre – rett og slett. Her finner både nybegynnere og erfarne hestefolk verdifull informasjon.

Hvorfor elsker vi hest?

Det er noe spesielt ved hester. Når du kommer inn i stallen og blir møtt av de kloke øynene til hesten, den gode lukten av spon og høy, og et hilsende knegg, er det få ting som kan likestilles med den gode følelsen som oppstår. Hester og mennesker har hatt et sterkt bånd i tusener av år, og for mange er hesten en bestevenn på fire bein. En hest kan være både elegant, robust, søt og mektig, og er et dyr som gir mye glede i hverdagen – enten du er ung eller gammel.

Hest som hobby

Dersom du ønsker en hobby som lar deg være mye ute i frisk luft, samtidig som du får nærkontakt med både mennesker og dyr, så er det få ting som passer bedre enn å begynne på et ridesenter eller jobbe i en stall. Det finnes mange hesteeiere rundt omkring som ikke har tid til å ta seg av alt hestestellet selv, og her kan du få en gyllen mulighet til å hjelpe til. Som stalljente eller stallgutt kan du stelle hesten og bli bedre kjent med den. Også voksne kan jobbe i stall, selvfølgelig!

Mange måter å involvere seg på

Det finnes mange måter du kan være i kontakt med hest på. Noen rir på hest i konkurranser eller er jockey i hesteløp, andre tar seg av stellet av hesten i stallen. Andre igjen driver med avl på hest, eller driver kanskje et ridesenter og har daglig kontakt med hest. Det er også mange som har hest som «kjæledyr» dersom de bor landlig til og har store arealer med gress hvor hesten kan beite. Om du er nybegynner, kan det være greit å starte på en rideskole eller et ridesenter.

Oppsummering

Her på Jostedal-horseguiding.no finner du alt du trenger å vite om hest. Vi har informasjon, guider og artikler om hest, og dekker alt fra avl, hesteraser og hestestell, til ridesentre som Sætregården, Torp Ridesenter og Myrkdalen. Her finner du også informasjon om hvem ridning passer for, og hvordan du rir på hest. Vi snakker også om forskjellige konkurranser du med hest kan delta i. Siden vår passer for alle som er interessert i hest, og som ønsker å lære mer om det vakre dyret. Vi elsker hest, gjør du?